Dr. Kollár József: A gyümölcsözés, avagy a „semmiért egészen” művészete

Designgondolkodás trambulinja

Designgondolkodás (design thinking) nem azt jelenti, hogy amit már régen is tudtunk, leöntjük egy hangzatos sziruppal. Annyit tesz, hogy valódi innovátorok tervéről rugaszkodunk el és használjuk az új, gyümölcsöző ötletekhez. Köszönjük Szabó Lőrinc!

Szerelem és önismeret

2.

Designgondolkodás minden napra

Sok esetben nem az befolyásolja a gondolkodásunkat és alakítja a viselkedésünket, hogy az egyik dolgot jobban akarjuk, mint a másikat. Sokkal inkább meghatározza gondolkodásunk irányát, cselekvésünk cél-eszköz rendszerét, egész létmódunkat, tervezői szemléletünket (azaz ontológiai designer attitűdünket), hogy mennyire elkötelezetten és milyen minőségi standardokat követve törődünk valamivel vagy valakivel,  milyen mértékben vagyunk állhatatosak, mennyire fontos számunkra.

A világunkról való gondoskodás speciális, mindenki által jól ismert formája a szeretet és a szerelem.

Boldogságunkért önmagában nem az szavatol, ha megkapjuk, amire leginkább vágyunk, amit kiváltképp preferálunk, hanem csak az, amivel elmélyülten, egyre hozzáértőbben, fokról-fokra kontrolláltabban, azaz a szabadságunkat mind jobban megélve törődünk.

Világunk világa, gyümölcshozó fénye nem más, mint autentikus (hiteles) és autonóm (magunk választotta) törődés azzal, amit vagy akit valóban, elkötelezetten, kitartóan, Szabó Lőrinc szavaival, „semmiért egészen” szeretünk.

#SzabóLőrinc, #SemmiértEgészen, #szerelem, #gyümölcsözés, #drkollárcoaching, #humánprofilozó, #mentálkapu

Közzétéve: krisztiberzaczy

Nemzetközileg akkreditált mester coach, senior fokozató mediátor-kiképző tréner, derűnagykövet, ontológus és humánprofilozó. Magyar Coachszövetség 2008. kuratóriumi elnöke. Tel.: 06 70 631 33 11

Leave a Reply