Blog

Blog, blogbejegyzések, posztok tőlünk, mindenkinek.

Mentálkapu blog
Mentálkapu blog oldala

Gondolatok egy szebb, jobb világból

Mentálkapu blogoldala

BLOG, POSZT, BEJEGYZÉS, ÍRÁSAINK

 

Legújabb bejegyzések

Hűtlen látomás: Katus baja közös bajunk

Levélíró és a coach válasza. Kérjen segítséget!Nincs egyedül! Levelet írok ↗ Dr. Kollárné Berzáczy Kriszti Executive és life coacha Pécsi Egyetem KPV Kar Alkalmazott Ontológia Kutatócsoportjának alapító tagja nemzetközi akkreditációval A coach válasza Katusnak -Mindannyian katusok vagyunk Kedves Katus, ahogy fent leírtam, nem hangyaként létezünk és gondolkodunk. A döntéseinket nem pusztán az mozgatja, hogy hasznosnakContinue reading “Hűtlen látomás: Katus baja közös bajunk”

ZEN COACHING (1.) Berzáczy Krisztivel

ZEN COACHING Dr. Kollárné Berzáczy Krisztivel. Tanácsadói oldala a Mentálkapun: az ontológus. Az élő felvétel személyesen minden szerdán a Facebook oldalán este 19 órakor. Az első videó, majd folyamatosan az összes többi megtekinthető a Youtube-on. Hogyan segítenek élni a KOAN-ok? Meglepő gondolatok, nagy rácsodálkozások a ZEN tanításokon keresztül egy urbánus ember szemével.

Gyermeknevelés 5 percben a Mentálkapuban (videós beszélgetés)

KIDS COACH: 1. Meddig kísérjük el az életútján a gyermekünket? Kids coach gyermekekkel foglalkozó coach, gyermeknevelési tanácsadó. Aktuális témája 5 percben: Meddig kísérjük el az életútján a gyermekünket? Videós beszélgetés: GYERMEKNEVELÉS 5 PERCBEN A MENTÁLKAPUBAN Beszélgetésben részt vesznek: Dr. Kollár József PhD Pécsi Egyetem KPVK Alkalmazott Ontológia Kutatócsoport vezetője és Tipszics Adrienn okleveles tanár ésContinue reading “Gyermeknevelés 5 percben a Mentálkapuban (videós beszélgetés)”

Dr. Kollár József: A gyümölcsözés, avagy a „semmiért egészen” művészete

Designgondolkodás trambulinja Designgondolkodás (design thinking) nem azt jelenti, hogy amit már régen is tudtunk, leöntjük egy hangzatos sziruppal. Annyit tesz, hogy valódi innovátorok tervéről rugaszkodunk el és használjuk az új, gyümölcsöző ötletekhez. Köszönjük Szabó Lőrinc! Szerelem és önismeret 2. Designgondolkodás minden napra Sok esetben nem az befolyásolja a gondolkodásunkat és alakítja a viselkedésünket, hogy azContinue reading “Dr. Kollár József: A gyümölcsözés, avagy a „semmiért egészen” művészete”

Coachok gondja: a közös nevező (Dr. Kollárné Berzáczy Kriszti)

Coachok nem mondják meg a tutit. Együtt alkotnak Önnel remek terveket. Nem túl jó kérdés: a közös nevező Tisztelt Dr. Kollárné Berzáczy Kriszti!2 év után vettük észre, hogy nagyon ellentétesek vagyunk a párommal. Én szenvedélyre vágyom, ő visszafogottabb, én birtokolnám, ő szabadabb. Nagyon szeretnénk közös nevezőre jutni. Mit tehetnénk?Segítségét előre is köszönöm!Vivien Szempontok: tanácsadók aContinue reading “Coachok gondja: a közös nevező (Dr. Kollárné Berzáczy Kriszti)”

Segítséget kérő levél: egy megoldást kereső férj és az unalom mag(j)a (Dr. Kollárné Berzáczy Kriszti)

Coach szempontokat kínál. Nem megmond, beszól, igazságot tesz, nem vezet rá semmire, hanem árnyaltan körbejárja, megvilágítja a problémát jelentő szituációt.. Egy megoldást kereső férj és az unalom mag(j)a A KÉRDÉS Kedves Krisztina!  9 éve vagyunk házasok, van egy 7 éves kisfiunk. Sajnos eljutottunk ahhoz a ponthoz, amikor egy komoly beszélgetés felszínre hozta a problémákat. AContinue reading “Segítséget kérő levél: egy megoldást kereső férj és az unalom mag(j)a (Dr. Kollárné Berzáczy Kriszti)”

Nyílik vagy zár a Mentálkapu?

Nyílik a Mentálkapu Lépjen be egy szebb, jobb világba! 2021. szeptemberben nyílik a Mentálkapu: mentális wellness mindenkinek! MIT JELENT, HOGY 2005-2021? Vezető tanácsadóink 2005-ben kezdték a személyes (life coach) életvezetési, párkapcsolati tanácsadói munkájukat. Azóta érvényes, hogy a munkájukat, írásaikat, publikációikat, általuk többszörösen akkreditált tananyagokat, stratégiákat, modelleket nem lehet eltulajdonítani, parafrázisát adni (kivonatát, értelmezését) és másoknakContinue reading “Nyílik vagy zár a Mentálkapu?”

Senki se maradjon egyedül a bajban!

Mentális wellness mindenkinek Nemcsak a pszichológus segít Mentális wellness és támogatás mindenkinek- azoknak is, akiknek nem telik rá! Ki segítsen a rászoruló embertársain, ha nem mi, a képzett és alaposan kiképzett segítő szakemberek? Sok tévedés kering arról a köztudatban, hogy a közreműködés, a jó szó, támasz fizetség nélkül jár. A minőségi szó nincs ingyen, mertContinue reading “Senki se maradjon egyedül a bajban!”

Karitatív derűterápia az idősotthonokban

DERŰTERÁPIA: DERŰT HOZUNK! Derűterápia mindenkinek! Az Ön által befizetett összegből igyekszünk eljutni idősotthonokba, klubokba, ahol különböző derűterápiás foglalkozásokat szervezünk és elvisszük a derűt azoknak, akiknek talán a legnagyobb szüksége van rá. MENTÁLKAPU Lépjen be egy szebb, jobb világba! Mentális wellness mindenkinek. A humor és a derű, két jó barát. Miért fontos a derű?   AContinue reading “Karitatív derűterápia az idősotthonokban”

%d bloggers like this: