Coaching már 2005. óta

Tudományosan megalapozott, gyakorlatban többszörösen igazolt coaching 15 éve

Coaching: személyi, életvezetési (life coaching), családi, párkapcsolati (parents coaching), gyermeknevelési felnőtt és gyermek tanácsadás (kids coaching)
Személyiségelemezés, humánprofilozás (beBIG teszt és diagnózis) nemcsak felnőttek, hanem gyermekek számára is.

A coaching személyes törődés, feltöltés, támogatás, válságkezelés, új viselkedésmintázatok, új stratégiák felépítése. Rövid- és hosszútávú, jövőorientált. valamint eredményközpontú gondolkodás és cselekvés. Miután az életünk irányításához nem kapunk gyakorlati támpontokat a közoktatásban, életbevágó lehet megtanulni azokat a szempontokat és módszereket, melyek egyértelműen élni segítenek. Szeretettel várjuk közénk Önt is!

A coach és a coachee.

Mit várhat a coachingtól?

Mentálkapu bérlet
Váltson a Mentálkapuba bérletet!

COACHING: TEGYE LE A GONDOKAT!

A coach mint egy “lelki” serpa, átveszi a terheket. Körbejárja, megszemléli, megméri, megérti az Ön helyzetét és benne a problémáját. Számba veszi a rendelkezésre álló erőforrásokat (idő, erő, figyelem, segítséget jelentő személyek és kompetenciák). A nehézségekből feladatot készít és alternatívák után kutat. Mikor elkészül egy megoldási skicc, összedugják a fejüket és kétszemélyes vezérkarként kidolgozzák, pontosítják a terveket.

NEM BARÁT, NEM SZÜLŐ, ROKON, EZ A COACHING ÉS A COACH

A megbízható coach olyan diplomás, nálunk mindenképpen olyan alaposan képzett szakember, aki a feltérképezésen, az elemzésen át a pontos diagnózisig szakszerűen jut el. A barát, rokon, ismerős nem rendelkezik azzal a kompetenciával, hogy pontosan felmérje az Ön körülményeit. Ha mégis, a saját perspektívájából, szemszögéből, saját álláspontját fogalmazza meg. Elfogult és tele van prekoncepciókkal (előzetes és gyakran megrendíthetetlen meggyőződéssel) arra vonatkozóan, mi lenne a helyes út, mi az egyetlen, járható megoldás.

A SPECIALISTA, Ő A COACH

A tervezéshez értő coach viszont nem szubjektív véleményt formál, hanem objektív, intézményes standardokra (szakmai, szakértői rendszerekre) támaszkodik. Mert ugyanis a tűpontos helyzetértékelés a működőképes terv és a várt eredmény alapja.
Míg az ismerősök, családtagok agitálnak egy megoldás mellett, a coach képlékeny és testre szabható alternatívákban (lehetséges és járható utakban) gondolkodik. Semmit nem erőltet és nem kér számon.

A COACHING SORÁN NEM FIZET TÖBBET, MINT A SZAKÉRTELME ÁRA

Az ismerősi kör segítsége látszólag ingyen van. Egyrészt nem szakszerű, másrészt nagyon drága. Jól tudjuk, a gyenge vagy rossz terv a végén mindig sokkal többe kerül. A rokonok, barátok ráadásul később benyújtják a számlát: számon kérik a megoldásait, viszonossági alapon Önre terhelik a saját problémáikat. A titkait sem mindig őrzik meg.

TELJES DISZKRÉCIÓ

A képzett coach teljes titoktartásra kötelezett. Az utcán találkozva sosem köszön Önre és nem kérdezi meg, hogy boldogult a gondokkal, mert ez is az inkognitó, hallgatás és diszkérció része. Nem ártja bele magát az Ön dolgaiba, nem kukkol és soha nem akar többet tudni annál, ami a probléma sikeres megoldásához feltétlenül szükséges.

A COACHING KIMERÍTHETETLEN ENERGIAFORRÁS

A gyümölcsöző coaching legfontosabb hozadékainak egyike, hogy a személyes és professzionális tanácsadójával nem a problémában tocsognak és öncélúan szomorkodnak, hanem az energetizáló jövő felé, a perSpektívát, reményt adó lehetőségek irányába fordulnak. Sokszor fogja azt érezni, hogy van kiút, tele van tervekkel, lendülettel és hisz egy szebb jövőben. A coach energiával tölti fel annak érdekében, hogy legyen ereje, kitartása, Ön a saját erőforrásait célba fogva újra kezében tarthatja a saját sorsát.

NO BULLSHIT!”: A COACH NEM TESZ IGAZSÁGOT, NEM PRÓBÁLOZIK, NEM SEGÍT, NEM TANÁCSOLGAT

Az okos coach nem fog igazságot osztani: ki a bűnös, ki az áldozat, mert nem bíró, neki nem ez a dolga, nem ezért kapja a tiszteletdíját. Viszont nem is keni el a felelősséget, sosem állít olyasmit, hogy “ahogy vesszük”, “ahonnan nézzük”, és nem operál homályos, vagy kétértelmű kijelentésekkel. Nem becsüli alá, nem bagatellizálja a problémát, nem biztatja arra, hogy fogadja el, amit Ön élhetetlennek tart, sőt egyenesen kibírhatatlannak, sosem mondja, hogy “nézze a dolgok jó oldalát”.

A COACH CÉLRA TART, AZ EREDMÉNYÉRT FELEL

A coach nem “próba szerencse” alapon találja el a jó megoldást, nem ötletelget, hanem szakszerűen tervez, biztosra megy. Nem veszi el Öntől a kontrollt, a saját sorsának irányításához való, megkérdőjelezhetetlen jogát.
Nem segít, hanem a nagyon is konkrét megoldást készíti elő Önnel. Ő ugyanis felel az eredményért, azért, hogy Ön elégedett legyen.

A COACH NEM A MÚLTBAN KOTORÁSZIK, NEM KUKKOL, ÉLHETŐ JÖVŐT ÉPÍT ÖNNEL

A 19-20. század fordulóján a természettudományos felfedezések robbanásszerű megugrása miatt eluralkodott az a nézet, hogy a fizikában, kémiában elért eredmények és tételek átvihetők az élő rendszerekre, magára az emberre.
Watzlawick, a világhírű, lengyel származású pszichológus és filozófus 1970-es években már megfogalmazta az ezzel kapcsolatos ellenvetését, ami azóta is nehezen jut el a végfelhasználókig, a segítséget váró személyekig, akiket azzal manipulálnak, hogy a megoldásaikat továbbra is a múltban keressék.

Watzlawick híres anekdotája

Rúgjunk bele egy kőbe! A mozgási energia áttevődik a lábunkról a kőre, mire az elrepül. Most rúgjunk egy kutyába! Ha elég nagytestű, nem száll el, hanem nekünk ugrik és jól megharap. Szóval, az élő rendszerek egyáltalán nem úgy viselkednek, mint az élettelenek!

Watzlawick figyelmeztetett…

Jusson ez az eszébe akkor, amikor olyasmit mondanak Önnek, hogy panaszkodja ki magát, “ventiláljon!”, “eressze ki a gőzt!”. Az ember nem egy gőztartály. A panaszkodással egyáltalán nem csökken a megoldandó gondok száma, hanem azokat a perceket is megmérgezi, amit a megoldásukra fordíthatna és jól érezhetné magát.
A probléma megoldása nem a múltban van, hanem a jövőben! “Mit nem helyett mit igen”! Forduljon coachoz!

KI ÉRT JOBBAN AZ ÖN ÉLETÉHEZ? MIRE JÓ A COACHING?

Természetesen Ön. Ugyanakkor, ha a probléma mint egy hegy tornyosul Ön előtt, fogadnia kell egy hegyi túravezetőt, mert kellő tapasztalat, stratégia-alkotó tudás nélkül könnyen nagyobb veszteségeket szenvedhet a kétes kimenetelű eredmények elérésének reményében.

KÓKLER, KURUZSLÓ HELYETT COACH!

Amikor jogi gondunk támad, a jogTUDOMÁNYhoz fordulunk, ha betegek vagyunk, az orvosTUDOMÁNYra számíthatunk, amennyiben házra, ruhára, autóra támad kedvünk, a háttérben ott is a mérnöki TUDOMÁNYok biztosítják a muníciót.
Ha a saját életünbk a tét, miért bíznánk kuruzslókra, kóklerekre, tudományosan nem bizonyított módszerekre és álszakemberekre? Csak tudományos alapokon edzett, gyakorlatban bizonyított módszerekkel felvértezett tanácsadót válasszon! Tartson velünk!

Hol a helye a coachingnak?

Újrakezdési bérlet 12 alkalmas coaching, coach

Honnan jönnek a szakemberek?

Ha a fenti ikonokra kattint és belepillant a tartalmukba, pontos képet alkothat arról, milyen tanácsadási módra van szüksége.

A pszichológus és a pszichiáter

A legmagasabb szinten képzett pszichológusok (bölcsészek) és pszichiáterek (orvosok), azaz tudományos fokozattal rendelkező, kutató, referált (független, a tudomány mestereiként számon tartott bírálók által véleményezett) nemzetközi publikációval bíró, alkotó szakemberek olyanok, mint a Tesla tervezőmérnökei: innovatívak és utánozhatatlanok. Az általuk megálmodott autók valamennyiünk közös álma.

Azok a pszichológus és pszichiáter szakemberek, akikkel a segítséget kérők leggyakrabban találkoznak, a híd szerepét töltik be. A tudományos eredményeket közvetítik a zseniktől a végfelhasználóknak: Önnek és nekem. Naponta bebizonyítják, hogy a tudomány márpedig élni segít. Autós hasonlattal élve ők a gépeink karbantartói, menő szervízek, tunning-parkok és az egyszerűbb garázs-műhelyek autószerelői.

A sztároktól a “szürke napszámosokig” az a közös bennük, hogy a rendszer működőképességéért felelnek: legyen tiszta motorolaj, elegendő légnyomás a kerekekben.

A coach

A tanult coach ezzel szemben az autóvezetést oktatja. Mazsoláktól a csúcsszuper FORMA-1, pilótákig metaforikusan vezetni tanulnak a coachtól. Pontosan így is beszélünk róla: életVEZETÉS, szervezet VEZETÉSe (menedzsment). A kiképzett coach tehát nem a járgányunk előéletével, korával állapotával, luxuskategóriájával vagy roncsfázisával törődik. Az edzett coach számára nincs beteg ember és nem létezik a “normális”.

A coach fejleszti a kompetenciánkat. Megtanítja a sorunkat a kezünkbe venni és a legveszélyesebb kanyarban is megtartani a kontrollt. Valójában azt mutatja meg, hogyan élvezhetjük az utazást. Mert az élet egy hatalmas utazás, ahol a születéstől a halálig egyetlen nagy lehetőséget mulaszthatunk el: minőségi módon élvezni azt.

A mediátor

A mediátor pedig az a Sárga Angyal, aki jön, ha baj van, a lemerült akkumulátort “beröffenti”, a lerobbant és mozgásképtelen járművet (pont úgy, ahogy elkeserítő élethelyzetekben “zsákutcába kerülünk”, “elakadunk” és “nem találjuk a kiutat”) elszállítja. Nem a legjobb megoldás, de rendkívül sorsfordító. Mert enélkül nem jutunk haza, képtelenek lennénk kijavítani a hibákat és esélyünk se volna egy szebb, boldogabb életre.

Válasszon velünk az “utazási ajánlataink” közül!

Online coaching és a coach

1. Tudományosan megalapozott és megmérettetett módszerek

Az általunk művelt coaching a tervezői gondolkodásra (design thinking) és arra az egyszerű tényre épít, hogy mindannyian mások vagyunk, sőt még a coaching-folyamat végére sem kell egymásra hasonlítanunk.

A tesztjeink, elemzési módszerünk és diagnózisaink a Pécsi Egyetem Alkalmazott Ontológia Kutatóintézetének megoldásain alapulnak. Tanácsadóink folyamatosan továbbképzéseken vesznek részt és állandó támogatás, szupervízió alatt állnak.

2. Gyors módszer

Az általunk művelt coaching irányzat a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által védett program.

Anyagilag és időben is kiszámítható. Gyors módszer. Leginkább 5 alkalomból áll. Szükség esetén a tanácsadójával módosíthatja a szakmai tervet.

Az eredményt folyamatosan mérjük. A szupervízió (magasabb fokozattal rendelkező második coach állandó támogatása) pedig biztosítékul szolgálhat Önnek, hogy a kérései a legjobb kezekbe kerültek.

3. Coaching típusok

Life coaching: személyi és életvezetési tanácsadás, párkapcsolati tanácsadás

Kids coaching: gyermeknevelési tanácsadás, gyermekekkel foglalkozó tanácsadás.

Business coaching: vezetői menedzsmenttámogatás.

Team coaching: a business coaching csoportos és speciális formája. Nem a probléma közvetlen megoldása és az esetleges kompetenciafejlesztés a cél, hanem a nehézségek közös megfogalmazása és újrafogalmazása, alternatív értelmezések és árnyalt megközelítések megismerése.

“Az ELTE Társadalom- és Szervezetpszichológia Karán végzett 2011. évi felmérés szerint a magyarországi legismertebb és legnevesebb 60 coach közül 8 a Dr. Kollár Coaching Iskolacsoportból került ki.” Ezt az átütő eredményt egyetlen másik iskola sem tudta elérni.

— Komócsin Laura, PCC/ICF, Business Coach Konferencia

“Elgondolkodtat, cselekvésre ösztönöz és új utak kipróbálására indít.”


— Dr. Rusznák Tamás,
az Állami Bankfelügyelet exelnöke, egyetemi oktató, a Dr. Kollár Iskola volt hallgatója

%d bloggers like this: