Tanácsadások

Tanácsadás formái: többféle tanácsadási programmal várjuk Önt:

Tanácsadás-e a tanácsadás? Mi a különbség az egyes tanácsadási formák között?

Ha a fenti ikonokra kattint és belepillant a tartalmukba, pontos képet alkothat arról, milyen tanácsadási módra van szüksége.

A legmagasabb szinten képzett pszichológusok (bölcsészek) és pszichiáterek (orvosok), azaz tudományos fokozattal rendelkező, kutató, referált (független, a tudomány mestereiként számon tartott bírálók által véleményezett) nemzetközi publikációval bíró, alkotó szakemberek olyanok, mint a Tesla tervezőmérnökei: innovatívak és utánozhatatlanok. Az általuk megálmodott autók valamennyiünk közös álma.

Azok a pszichológus és pszichiáter szakemberek, akikkel a segítséget kérők leggyakrabban találkoznak, a híd szerepét töltik be. A tudományos eredményeket közvetítik a zseniktől a végfelhasználóknak: Önnek és nekem. Naponta bebizonyítják, hogy a tudomány márpedig élni segít. Autós hasonlattal élve ők a gépeink karbantartói, menő szervízek, tunning-parkok és az egyszerűbb garázs-műhelyek autószerelői.

A sztároktól a “szürke napszámosokig” az a közös bennük, hogy a rendszer működőképességéért felelnek: legyen tiszta motorolaj, elegendő légnyomás a kerekekben.

A coach ezzel szemben az autóvezetést oktatja. Mazsoláktól a csúcsszuper FORMA-1, pilótákig metaforikusan vezetni tanulnak a coachtól. Pontosan így is beszélünk róla: életVEZETÉS, szervezet VEZETÉSe (menedzsment). A coach tehát nem a járgányunk előéletével, korával állapotával, luxuskategóriájával vagy roncsfázisával törődik. A képzett coach számára nincs beteg ember és nem létezik a “normális”. A tanult coach bár fejleszti a kompetenciánkat (megtanítja a sorunkat a kezünkbe venni és a legveszélyesebb kanyarban is megtartani a kontrollt), valójában azt mutatja meg, hogy élvezzük az utazást. Mert az élet egy hatalmas utazás, ahol a születéstől a halálig egyetlen nagy lehetőséget mulaszthatunk el: minőségi módon élvezni azt.

A mediátor pedig az a Sárga Angyal, aki jön, ha baj van, a lemerült akkumulátort “beröffenti”, a lerobbant és mozgásképtelen járművet (pont úgy, ahogy elkeserítő élethelyzetekben “zsákutcába kerülünk”, “elakadunk” és “nem találjuk a kiutat”) elszállítja. Nem a legjobb megoldás, de rendkívül sorsfordító. Mert enélkül nem jutunk haza, képtelenek lennénk kijavítani a hibákat és esélyünk se volna egy szebb, boldogabb életre.

Válasszon velünk az “utazási ajánlataink” közül!

humánprofiloző
pszichológus
pszichológusok
pszichológia
tanácsadás
%d bloggers like this: