Pszichológia

Pszichológusok véleménye:
“Kollár József különös nyereség a magyar szellemi életben.”
Prof. Dr. Pléh Csaba pszichológus akadémikus

PhD Dr. Kollár József elmefilozófus

PhD Dr. Kollár József
tudományos fokozattal rendelkező elmefilozófus, nemzetközi mester coach, seniro-fokozató mediátor-kiképző tréner.
A Pécsi Egyetem KPV Kar Alkalmazott Ontológia Kutatóintézet alapító kutatója és kinevezett vezetője.
További információk a Wikipédián.

Dr. Németh Andrásné
diplomás pszichológus, pszichoterapeuta, életvezetési, párkapcsolati (life) coach és mediátor,
Coach szupervízor.

Rendel: Budapest vagy online

pszichológus

Szpisják Szilvia
diplomás pszichológus, pszichoterapeuta, életvezetési, párkapcsolati (life) coach és mediátor,
Coach szupervízor.

Rendel: Orosháza vagy online

Pszichológia, pszichoterápia, pszichológusok


Harmath Pál így ír a pszichológusok munkájáról:

Az emberi magatartásról évezredek óta óriási ismeretanyag halmozódott fel a mindenre kíváncsi emberi szellem, mindenekelőtt az irodalom és részben a filozófia (mely utóbbiból csak az utolsó 100 évben különült el a pszichológia tudománya.
Valamiről, ami ilyen régóta az emberek figyelmének középpontjában áll, látszólag nehéz újat mondani -és különösen nehéz az újjal az írók, a művészek és a filozófusok figyelmét felkelteni.
Hiszen ők, legalábbis a legnagyobbak közül, valóban mélyebben látó, rafináltabb szakértői az emberi léleknek, mint a legtöbb pszichiáter vagy pszichológus – még ha a tudásukat nem is elvont-általános, hanem érzéki-közvetlen rögzítik és adják is elő.


Harmath Pál: Freud, Ferenczi és a magyarországi pszichoanalízis


Csak tudományos igényességgel képzett pszichológus szakembert válasszunk!

Ha betegek vagyunk, az orvostudományhoz fordulunk segítségért. Amennyiben egy lakásra vagy házra van szükségünk, az építészre, a mérnöki tudományokra bízzuk magunkat. Amikor elveszünk a paragrafusok hálójában, jogászra, vagyis a jogtudományra számíthatunk. Saját életünk alakulását miért hagynánk kóklerekre?

Csak tudományos alapokon képzett szakemberre támaszkodjunk, ha a sorsunk, a jövőnk, a szeretteink helyzete, környezetünk boldogulása a tét!

Várják Önt a pszichológusok, coachok és mediátorok.

Hogyan válasszon a szakembereink közül: pszichológusok vagy coachok?

A fogászaton nem magunk választjuk meg azokat a fúrókat, amiket az orvosunk számára javaslunk, ha még annyira tetszik is egyik vagy másik színe, formája.

Bízzon azokban a MENTÁLKAPU szakemberekben, akikkel Ön első körben találkozik! Pszichológusok mellett a coachok is nagy tapasztalattal rendelkeznek, így segíteni tudnak abban, hogy Ön a megfelelő tanácsadóhoz kerüljön.

Mindent megteszünk azért, hogy az Önnek legszimpatikusabb szakembert biztosítsuk.

Az első találkozáskor egy áttekintő űrlapot töltünk ki, amelyben pontosabb képet kapunk az Ön helyzetéről, kéréseiről és céljairól, majd az első ülés végén részletes konzultációs tervet állítunk fel, amit alaposan átbeszélünk Önnel. Kérdéseket tehet fel a tanácsadójának és az Önnek legoptimálisabb szakmai programmal indulunk el a közös úton.

Mi a különbség a pszichológusok, a pszichiáterek és a coachok között?

Kevesen értik, hogy a pszichológia sem egy egységes massza, számos iskola, irányzat, módszer verseng egymással.
Ha pszichoterápiát szeretnénk igénybe venni, pszichológus és pszichiáter egyaránt alkalmas rá, mert a szakemberek által képviselt tudományos irányzatoktól függően nagyjából ugyanaz történik a terápiás üléseken. A fő különbség abban áll, hogy a pszichiáter orvos, a pszichológus bölcsészképzésen vett részt. Gyógyszert csak orvos, azaz pszichiáter írhat fel.

Ma már egyre többen tudják, hogy azért, mert elakadásba kerültünk, kisebb vagy nagyobb életvezetési válságot élünk meg, nem kell betegnek tekinteni magunkat. Jövőbeni, gyakorlati kérdések megoldására a stratégiai gondolkodásra edzett IFC / IACM minősítésű coachok a legalkalmasabbak. A nemzetközi, IACM-minősítéssel rendelkező coachok szintén tudományos alapokon képzett, multidiszciplináris szakemberek.

Válságkezelésre (pl. válási helyzetben) pedig krízisre szakosodott mediátorra van szükségünk.

A MENTÁLKAPU-ban ezért dolgozunk olyan pszichológusokkal, akik maguk is elsajátították a coachingot és a mediációt, így értékes és széles segítői palettát tudnak kínálni Önnek.


“A modern közlekedési eszközök gyorsabbak, mint az érzékszerveink, és emiatt lassabban dolgozzuk fel észleleteinket, mint a megváltozott körülmények kívánnák.”

Oravecz Imre


Ne várjuk meg, hogy a nehézségek átvegyék az irányítást! Még ma foglaljunk időpontot!

%d bloggers like this: